Kroupové rizoto s kuřetem

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU A 1 DOSPĚLOU PORCI 120 g kuřecího masa 2 mrkve 1 PL řepkového oleje 120 g perlových krupek 300 ml mrkvového džusu 2 PL kyselé smetany 2 PL sekané petrželky (zmraz.) sójová omáčka pepř Popis přípravy: 1. Kuřecí maso omyjeme, usušíme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. 2. V hrnci zahřejeme […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DĚTSKOU A 1 DOSPĚLOU PORCI
120 g kuřecího masa
2 mrkve
1 PL řepkového oleje
120 g perlových krupek
300 ml mrkvového džusu
2 PL kyselé smetany
2 PL sekané petrželky (zmraz.)
sójová omáčka
pepř

Popis přípravy:

1. Kuřecí maso omyjeme, usušíme a nakrájíme na malé kousky. Mrkev omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostičky.
2. V hrnci zahřejeme olej. Maso v něm mírně orestujeme. Spolu s ním asi 2 min. podusíme mrkev.
3. Přisypeme krupky a krátce je orestujeme, přidáme mrkvový džus a 150 ml vody. Rizoto přivedeme k varu. Pod pokličkou vaříme na mírném ohni asi 25 min., až kroupy změknou. Častěji promícháme, případně podlijeme vodou.
4. Před servírováním vmícháme kyselou smetanu a petrželku. Porci pro dospělého okořeníme sójovou omáčkou, pepřem a kari.

Pozitivní účinky Kroupy obsahují balastní látky, hořčík, fosfor a železo, kuře bílkoviny, mrkev a mrkvový džus beta karoten.

od 10. měsíce | zklidňující
1 porce (matka/dítě) asi 510/250 kcal
30 g/15 g bílkovin * 11 g/5 g tuku * 73 g/37 g sacharidů

Více o tématu: maso

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist