Indické kari z červené čočky s rýžovým nápojem Provamel

Příprava 35 minut * 4 porce Ingredience: 200 g červené čočky 300 ml rýžového nápoje Provamel 120 ml smetany Provamel 2 lžíce biomásla 1 malá cuketa 1 malý kousek zázvoru 1 malý pórek 250 g batátů 4 lžíce tamari 2 lžíce umeocta 1 lžička kari 1 lžička kurkumy 1 lžička římského kmínu 1 lžička mořské […]

Příprava 35 minut * 4 porce

Ingredience:

  • 200 g červené čočky
  • 300 ml rýžového nápoje Provamel
  • 120 ml smetany Provamel
  • 2 lžíce biomásla
  • 1 malá cuketa
  • 1 malý kousek zázvoru
  • 1 malý pórek
  • 250 g batátů
  • 4 lžíce tamari
  • 2 lžíce umeocta
  • 1 lžička kari
  • 1 lžička kurkumy
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 lžička mořské soli
  • malá hrst čerstvého koriandru

Postup přípravy:

  1. Červenou čočku zalijte vodou a duste do měkka se špetkou soli. Uvařenou čočku propláchněte studenou vodou.
  2. Pórek, cuketu a oloupané batáty nakrájejte na kousky. Opékejte na másle spolu s nakrájeným zázvorem, až zelenina zesklovatí. Přidejte červenou čočku a promíchejte.
  3. Přidejte koření, tamari, umeocet a znovu promíchejte.
  4. Nakonec zalijte rýžovým nápojem a smetanou Provamel. Provařujte, až začne omáčka houstnout.
  5. Podávejte s rýží, na talíři posypte čerstvým nasekaným koriandrem.

Pro přípravu tohoto receptu budete mimo jiné potřebovat: 

Čočka červená půlená bio, COUNTRY LIFE, 500 g

Nápoj rýžový bio, PROVAMEL, 1 l

Smetana sójová bio, PROVAMEL, 250 ml

Více o tématu: zelenina

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist