Hedvábné petits pots de crème s karamelem a soleným máslem, popcorn

Příprava 10 minut + 20 minut tepelná * Rozpis na 4 porce   Ingredience: Na karamel: 200 g cukru 200 g tekuté smetany 40 g lehce soleného másla Na smetanu: 180 g mléka 260 g tekuté smetany 25 g kukuřičného škrobu karamelizovaný popcorn na ozdobení Postup práce: Karamel: Nasypte cukr na pánev. Zahřejte na středně […]

Příprava 10 minut + 20 minut tepelná * Rozpis na 4 porce


 

Ingredience:

Na karamel:

  • 200 g cukru
  • 200 g tekuté smetany
  • 40 g lehce soleného másla

Na smetanu:

  • 180 g mléka
  • 260 g tekuté smetany
  • 25 g kukuřičného škrobu
  • karamelizovaný popcorn na ozdobení

Postup práce:

Karamel:

  • Nasypte cukr na pánev. Zahřejte na středně silném plameni, dokud cukr nezačne karamelizovat, ale nedotýkejte se jej. Až začne cukr zespoda hnědnout, promíchejte tak, aby jednotně zkaramelizoval. Pomalu a tenkým proudem přilévejte smetanu, přičemž dávejte pozor, aby nekapala vedle. Nakonec přidejte máslo. Důkladně promíchejte. Odstavte z tepla a nechte vychladnout.
  • Nalijte trochu karamelu do každé nádobky.

Smetana:

  • Nařeďte 100 g karamelu smetanou a pak mlékem. Škrob navlhčete 7 cl tekutiny. Přilijte její zbytek. Nalijte do hrnce. Za stálého šlehání vařte na středním plameni.
  • Odstavte z tepla a přidejte dva žloutky. Důkladně promíchejte.
  • Ihned smetanu rozdělte mezi obě nádobky. Nechte vychladnout.
  • Ozdobte karamelizovaným popcornem.

Tip šéfkuchaře: Smetanu můžete nalít také do širokých a nízkých nádobek ramekin, nechat úplně vychladnout a pak vyklopit na talíř pro jiný velmi slavnostní způsob úpravy.

Zdroj: Tefal CeramicControl

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist