Čínské nudle se sýrem

Ingredience: SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI 300 g čínského nebo bílého špičatého zelí 1 jarní cibulka 5–6 cherry rajčat 120 g čínských nudlí sůl * 1 PL řepkového oleje 200 ml zeleninového vývaru pepř * kmín 60 g plátkového sýra (např. s římským kmínem nebo paprikou) Popis přípravy: 1. Omyjeme zeleninu. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké […]

Ingredience:

SUROVINY PRO 1 DOSPĚLOU A 1 DĚTSKOU PORCI
300 g čínského nebo bílého špičatého zelí
1 jarní cibulka
5–6 cherry rajčat
120 g čínských nudlí
sůl * 1 PL řepkového oleje
200 ml zeleninového vývaru
pepř * kmín
60 g plátkového sýra (např. s římským kmínem nebo paprikou)

Popis přípravy:

1. Omyjeme zeleninu. Zelí očistíme a nakrájíme na tenké proužky. Jarní cibulku očistíme a včetně natě nakrájíme na tenká kolečka. Rajčata nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky.
2. Čínské nudle přelijeme vařící vodou, osolíme a podle návodu na obalu necháme stát, až změknou. Slijeme a nakrájíme nadrobno.
3. Ve woku rozehřejeme olej a osmahneme na něm jarní cibulku za stálého míchání asi 5 min., až je křupavá a měkká. Zalijeme vývarem a okořeníme solí, pepřem a kmínem. Přidáme nudle a 2 min. ohříváme.
4. Kousky rajčat zamícháme do směsi. Ze sýra odkrojíme kůrku, sýr nakrájíme na proužky a jako mřížku položíme na nudle. Pod pokličkou necháme změknout.

jemné | vegetariánské
celkem asi 800 kcal
31 g bílkovin * 31 g tuku * 96 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist