Čaj z čerstvé máty

Ingredience: 1–2 čerstvé lístky máty agávový sirup Popis přípravy: 1. Mátu důkladně umyjeme a vložíme do žáruvzdorné sklenice. 2. Vodu přivedeme k varu a zalijeme jí mátu. Necháme 5–6 min. louhovat. Podle potřeby osladíme sirupem. Praktická rada: Čerstvou mátu si naložíme do zásoby do agávového sirupu. Tak zůstane čerstvá 2–3 týdny. Obdobně lze použít med a levanduli, meduňku nebo […]

Ingredience:

1–2 čerstvé lístky máty
agávový sirup

Popis přípravy:

1. Mátu důkladně umyjeme a vložíme do žáruvzdorné sklenice.
2. Vodu přivedeme k varu a zalijeme jí mátu. Necháme 5–6 min. louhovat. Podle potřeby osladíme sirupem.

Praktická rada: Čerstvou mátu si naložíme do zásoby do agávového sirupu. Tak zůstane čerstvá 2–3 týdny. Obdobně lze použít med a levanduli, meduňku nebo rozmarýn.

Pozitivní účinky: Máta povzbuzuje tvorbu žluči a příznivě působí na křeče v podbřišku. Čerstvá je velmi účinná.

povzbuzující | uvolňuje křeče
cca 45 kcal
0 g bílkovin * 0 g tuku * 10 g sacharidů

Více o tématu: med

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist