Banánová jahelná kaše na lžičku

Ingredience: 200 ml plnotučného mléka 20 g jahelných vloček 50 g banánu Popis přípravy: 1. Mléko a vločky dáme do menšího hrnce a zamícháme. 2. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1–2 min. Stáhneme z ohně. 3. Banán rozmačkáme vidličkou a vmícháme do kaše. Praktická rada: Místo samotného banánu můžeme oloupat a očistit 2 jablka, nakrájet je na malé kousky, […]

Ingredience:

200 ml plnotučného mléka
20 g jahelných vloček
50 g banánu

Popis přípravy:

1. Mléko a vločky dáme do menšího hrnce a zamícháme.
2. Přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme 1–2 min. Stáhneme z ohně.
3. Banán rozmačkáme vidličkou a vmícháme do kaše.

Praktická rada: Místo samotného banánu můžeme oloupat a očistit 2 jablka, nakrájet je na malé kousky, podusit v 3 PL vody doměkka, rozmixovat s 1 banánem a po 50 g porcích zamrazit. Pak necháme vždy 1 porci rozmrazit ve vroucí kaši – a hotovo.

Pozitivní účinky: Jahelné vločky obsahují dostatek železa, banán dodá draslík. V mléce je obsažen vápník.

od 6. měsíce | bohatá na železo
asi 240 kcal
9 g bílkovin * 7 g tuku * 35 g sacharidů

Čtěte dále

Chcete získávat nejnovější informace ze světa těhotenství a mateřství?

Přihlaste se k odběru našeho newsletteru vyplněním vaší emailové adresy.

Chyba: Email není ve správném formátu.
OK: Váš email byl úspěšně zaregistrován.

*Newslettery vám budeme zasílat nejdéle 3 roky nebo do vašeho odhlášení. Více informací na mailové adrese: gdpr@babyweb.cz

TOPlist